По думите на Демерджиев нивото на сигурност на автомобилите и техническите средства,

...
По думите на Демерджиев нивото на сигурност на автомобилите и техническите средства,
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Вече имаме заподозрени, няма данни за теч на информация

По думите на Демерджиев равнището на сигурност на автомобилите и техническите средства, с които разполага Националната работа за защита, би трябвало да бъдат повишени.

" Защото в тази ситуация това, което се е оказало решаващо, е бронировката на автомобила, употребен от основния прокурор. Това е автомобилът с най-хубава отбрана, с който разполага сега НСО. И точно тази добра отбрана е довела до това гърмежът да не може да пробие бронята на автомобила и да проникне в кокпита, където са се намирали пасажерите ", съобщи вътрешният министър.

Според Демерджиев несъмнено е, че НСО би трябвало да бъде снабдена с съвременни, надеждни коли, тъй като последният доставен, който се употребява в този момент, е от 2012 година

" Това е безусловно неприемливо. Също по този начин трябват и модерни механически средства, които да обезпечат сигурността на охраняваните лица. Това ще бъде направено чрез работна група, която в този момент се образува със заповед на премиера Гълъб Донев ", заяви министърът.

Задачите на работната група ще бъдат, както да сплоти цялата информация на службите за сигурност, с цел да се стигне до причинителите и вероятно поръчителите на опита за нападение против обвинител №1 от през вчерашния ден, по този начин и да се избегнат сходни дейности в бъдеще към който и да е представител на страната.

" Държавата с всичките си благоприятни условия ще направи нужното да разкрие и накаже причинителите на този акт ", безапелационен бе вътрешният министър.

Демерджиев посочи, че основният прокурор Иван Гешев не е бил самичък, само че не сподели дали в действителност с него е било фамилията му.

" Всяка опасност против основния прокурор, който е под защита от НСО, се ревизира. Всички закани против господин Гешев през годините са проверявани деликатно ", безапелационен бе вътрешният министър. 

Демерджиев обаче уточни, че въпреки и фактически това да е опасност против държавността, тя не е поради деяние или безучастие на служебния кабинет.

" И е добре политическите сили да си дадат сметка, че НСО би трябвало да бъде оборудвана с механически средства. Не сме коментирали промяна на шефове на служби ", добави Иван Демерджиев. 

Той бе безапелационен, че към всеки един атентат или опит за атентат службите подхождат еднообразно съществено. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР